БЮТ оскаржуватиме призначення Бенкендорфа керівником НТКУ

Львівський портал

|

Фракція БЮТ має намір звернутися до Конституційного суду стосовно конституційності призначення президента Національної телекомпанії України Єгора Бенкендорфа. Про це заявив у заступник голови комітету з питань свободи слова Андрій Шевченко, передає «Українська правда».

«Вчора на експертній раді фракції БЮТ прийнято рішення готувати конституційне подання, яким ми запитаємо у суддів КС, чи має право Кабінет міністрів призначати керівника Національної телекомпанії України і керівника Національної радіокомпанії України», – сказав депутат.

За його словами, 15 вересня 2009 року КС чітко сказав, що президент і Верховна рада не мають права впливати на призначення керівника НТКУ й НРКУ, тому що Конституція не надає їм таких повноважень.

«Абсолютно очевидно, що таких повноважень Конституція не надає і Кабінету міністрів, і в разі якщо КС запитали б про право Кабміну призначати керівника НТКУ, відповідь була б такою самою», – сказав А.Шевченко.

Нагадаємо, 17 березня Кабінет Міністрів передав собі функції управління Національною телекомпанією України, яка раніше підпорядковувалася Державному комітету телебачення та радіомовлення. Про це йдеться в постанові №272 від 17 березня.

Уряд також вніс зміни до статуту компанії, виключивши її підзвітність президентові і Верховній Раді.

17 березня Президентом Національної телекомпанії України був призначений Єгор Бенкендорф.

У вересні минулого року Конституційний Суд визнав неконституційним призначення і звільнення керівників Національної телекомпанії і Національної радіокомпанії Президентом за поданням парламенту.

proUA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *