ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройдуть Міжнародні філософсько-економічні читання

Львівський портал

|

26 березня  в Університеті банківської справи Національного банку України відбулися перші установчі збори Українського філософсько-економічного наукового товариства. Про це повідомляє прес-служба УБС НБУ.

Заснування Товариства ініціювали Філософський фонд України, Університет банківської справи Національного банку України, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, філософський факультет Львівського національного університету ім. Івана Франка, Дрогобицький державний педагогічний університет ім. Івана Франка.

Метою новоствореного наукового товариства є системне дослідження проблем духовно-культурного буття людини в умовах «фінансової цивілізації», соціально-гуманітарних процесів, пов’язаних з економічними реформами в Україні. Засновники Українського філософсько-економічного наукового товариства мають на меті також розвиток міжнародної наукової співпраці у вивченні економічних та філософських проблем на їх перетині. Результатом цієї діяльності має бути вироблення та презентація суспільству можливих сценаріїв узгодження принципів морального та економічного вибору. 

Свою діяльність Українське філософсько-економічне наукове товариство починає з  проведення ІІІ Міжнародних філософсько-економічних читань «Філософія фінансової цивілізації: людина у світі грошей», які відбудуться 25-26 травня у Львівському інституті банківської справи УБС НБУ.

«Поява у науковому житті України громадської організації, яка взяла на себе ініціативу об’єднати представників філософської думки та економічного знання у спільному науковому дискурсі, не випадкова. Вона є відповіддю на назрілу потребу осмислити світоглядні виміри та цивілізаційні наслідки глибинних процесів, що відбуваються у глобальній економіці й своєрідно заломлюються в сучасних трансформаціях соціально-економічного життя України», – сказала науковий секретар товариства Зоя Скринник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *