ОСТАННІ НОВИНИ

Думки українців щодо газотранспортного консорціуму розійшлися

Львівський портал

|

Ініціативу Президента Віктора Януковича щодо створення газотранспортного консорціуму підтримують близько 35% жителів України, стільки ж не підтримують. Не визначились – близько 30%. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною компанією Rating Group.
Як зазначають соціологи, можна припустити, що це питання респонденти розглядають радше через призму політичних поглядів, ніж економічних і високий рівень невизначених це лише підтверджує.
Прогнозовано – найбільше прихильників ідеї мешкає на Донбасі і Півдні, найбільше  противників – на Заході, в Центрі та на Півночі. Найбільше невизначених з цього питання на Сході (41%).
Разом з тим, якщо у питанні введення другої державної мови число противників серед мешканців Півночі і Центру переважає число прихильників лише на третину, то у питанні «газового» консорціуму вони налаштовані більш рішуче: противників ідеї консорціуму майже вдвічі більше, ніж прихильників.
Найбільш радикально проти консорціуму налаштовані прихильники ВО “Свобода”, БЮТ та Нашої України. Серед прихильників “Сильної України” кількість противників ідеї дорівнює кількості  прихильників.
Соцопитування проводили серед населення України віком від 18 років і старші. Вибіркова сукупність становила 2 тисячі респондентів. Терміни проведення дослідження: 2 – 10 березня 2010 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *