ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат Усач просить не перетворювати культуру Львова на пивне шоу

Львівський портал

|

Депутат Львівської міської ради Наталія Усач обурена тим, що управління культури ЛМР планує витрачати бюджетні кошти на дешеві шоу, натомість справді культурні заходи у Львові перебувають поза увагою та фінансуванням з міського бюджету. Про це Н. Усач заявила у своєму запиті до міського голови Львова.

За словами депутатки, департамент гуманітарної політики разом з управлінням культури повідомили комісію культури про свої плани та бачення використання бюджетних коштів у 2010 році: День батяра – 70 тис грн, Бал квітів – 120 тис грн, Свято сиру і вина – 50 тис грн, Свято пива – 50 тис грн, Свято снігу – 140 тис грн, Літо на Ринку – 250 тис грн тощо. Натомість на Шевченківські дні у міському бюджеті було передбачено лише 22 тис грн, на вшанування жертв Геноциду – 30 тис грн, на День прапора – 5 тис грн, літературний фестиваль – 8 тис грн, фестиваль юних талантів – 20 тис грн, річниця Бандери – 3 тис грн.

«Шоу і культура – це, очевидно, різні речі. Шоу – це комерційна складова, яка не повинна фінансуватись за кошти бюджету. На це є спонсори. А культура нації – це не шоу. Культура – це елемент самоідентифікації кожної нації, це праця багатьох поколінь наших пращурів, яку наші діти повинні знати, примножувати. Виходить, що пиво, вино, сир і сніг, літо і осінь, батяр – елементи самоідентифікації українця. І це у Львові. Виходить у нас своїх «патріотів» та українофобів вистачає», – йдеться у запиті Наталії Усач.

Відтак вона просить міського голову переглянути та чітко проаналізувати план культурних заходів, запропонованих управлінням культури, та визначити пріоритет, напрямки та підходи до використання бюджетних коштів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *