ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині впіймали крадіїв залізничної колії

Львівський портал

|

На Львівщині троє «умільців» намагались вкрасти понад 75 метрів колії, якою вже кілька років не курсували потяги, повідомляє ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області. Зловмисники  розтинали рейки на шматки, аби згодом вивезти на металобрухт. Трудились серед білого дня на залізничній станції у Новому Роздолі. 
«Зловмисники під’їхали туди «уазиком». У машині мали кілька газових та кисневих балонів. Підключили до них автоген і швидко взялись до роботи – стали різати рейки на метрові шматки,» – розповідає начальник лінійного відділу на станції Стрий УМВСУ на Львівській залізниці підполковник міліції Ігор Сидорук. Помітили крадіїв залізничники. Вони й викликали правоохоронців.
Зловмисникам вже вдалось пошкодити чималий шмат колії, коли їх спільник помітив, що до станції наближається легковик. Злодії швидко зметикували, що їх побачили. Вони хутко скочили до машини й стали втікати. Спочатку їхали полем, згодом вискочили на дорогу й помчали у напрямку Ходорова, де їх і затримали.

Невдовзі з’ясувалось, що серед викрадачів є кримінальники зі стажем. Двох із них вже й раніше ловили за крадіжки. 
Самі затримані зізнаються, що зважились на злочин через скруту. До того збирали по селах металобрухт. Та заробітки були надто малі, тож вирішили поцупити шмат колії. Те, що потяги тут не їздять, знали, тому й сподівались, що крадіжку помітять не скоро.  
Тим часом залізничники вже підрахували збитки.

Заступник керівника Ходорівської дистанції колії Віктор Приступа розповів: аби довести перегін до ладу знадобиться 18 тисяч гривень. Він також зауважив, що «порізані рейки вже не підлягають відновленню, адже їх потяли на метрові шматки».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *