ОСТАННІ НОВИНИ

Міській раді стане духу демонтувати польський «меч-щербець»?

Львівський портал

|

Аби демонтувати «меч-щербець», котрий встановлений на Цвинтарі орлят, що на Личаківському кладовищі має бути політична воля Львівської міської ради та міського голови. Про це заявив сьогодні голова тимчасової комісії Львівської обласної ради з інвентаризації та складення списку пам`яток, які містять антиукраїнський мілітарний зміст Остап Козак.

«Ні в кого не виникає сумніву, що «меч-щербець» встановлений незаконно. Він насамперед ображає гідність українців. Його можливо демонтувати, але повинна бути політична  воля Львівської міської ради, міського голови. Тоді це можливо», – зазначив депутат Львівської облради О.Козак.

За його словами, мета тимчасової комісії ЛОР, яку він очолює, це передусім інвентаризація та складення списку пам`яток, які містять антиукраїнський мілітарний зміст та подача цього списку у виконавчі органи для прийняття рішень згідно чинного законодавства. «Якщо на цих пам’ятках є антиукраїнські і мілітарні символи, то дозволів владні органи не видадуть. Ми вважаємо, що «меч-щербець» необхідно демонтувати», – констатував О.Козак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *