ОСТАННІ НОВИНИ

Парламентські вибори можуть відбутися восени - Лавринович

Львівський портал

|

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович (фракція Партії регіонів) прогнозує позачергові вибори парламенту восени в разі неможливості сформувати коаліцію за участю ПР. Про це він сказав в ефірі програми «Велика політика з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «Інтер» 12 лютого, передають «Українські новини».

«Якщо у нас до осені не буде коаліції в парламенті і працюючого уряду, то восени у нас не почнуться переговори (з БЮТ), восени у нас буде підрахунок голосів після проведених парламентських виборів», – заявив Лавринович.

Таким чином він відреагував на припущення політологів про можливість переговорів ПР і фракції Блоку Юлії Тимошенко восени в разі неможливості створення іншої коаліції за участю ПР.

При цьому Лавринович підкреслив, що зараз у парламенті немає жодного документа, що свідчить про існування коаліції фракцій БЮТ, Блоку «Наша Україна-Народна Самооборона» і Блоку Литвина.

Він нагадав, що згідно з Конституцією уряд є похідним від парламентської більшості.

Перший віце-спікер також відзначив, що для формування коаліції необхідно відмовитися від ультиматумів з боку можливих учасників коаліції, шукати компроміси і йти на взаємні поступки.

Лавринович вважає, що не можна уникнути підходу до формування уряду без врахування пропозицій щодо кандидатур від фракцій-учасників коаліції.

При цьому він підкреслив, що кандидатури на посаду членів Кабінету Міністрів повинні пропонуватися виходячи з їх професійних якостей, а не в нагороду за заслуги перед політичною силою.

Як повідомлялося, раніше Лавринович був упевнений у формуванні нової коаліції і Кабміну на 6 сесій Ради.

Депутат Ради Тарас Чорновіл (позафракційний) спрогнозував, що в жовтні БЮТ і ПР проводитимуть переговори про створення коаліції в разі неможливості створення іншої коаліції за участю ПР.

При цьому перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов виключає коаліцію ПР і БЮТ.

proUA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *