ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові воїни-аеромобілісти вчилися стрибати з парашутів

Львівський портал

|

Сьогодні у 80 окремому аеромобільному полку 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України відбулися заняття із парашутно-десантної підготовки, інформує Львівський регіональний медіа-центр Міноборони України. 

До занять залучався особовий склад підрозділів частини та військовослужбовці управління полку.

Під час занять воїни-аеромобілісти відпрацьовували елементи укладання людських десантних парашутів Д-1-5у, які є на озброєнні полку. Вивчали будову парашутів та парашутних приладів, заходи безпеки під час здійснення стрибка, та займалися на тренажерах парашутно-десантного комплексу, який є у військовій частині.

У ході тренування особливий акцент робився на відпрацюванні усіх елементів військовослужбовцями строкової служби призову «Осінь -2009». Офіцери підрозділів вчили особовий склад правильній підгонці підвісної системи парашутів із урахуванням зимової форми одягу, тактичного спорядження та особистої зброї. Адже під час виконання парашутного стрибка будь-яка помилка може призвести до фатальних наслідків.

«Навіть у зимовий період, коли кліматичні умови не завжди сприятливі й не дозволяють нам практично виконувати вправи із повітряного десантування особового складу у полку продовжують вдосконалювати навички із наземної підготовки крилатих піхотинців. Сто відсотків успіху у виконанні одного стрибка із парашутом – це багато годин індивідуальної роботи кожного військовослужбовця-аеромобіліста на землі. Усі рефлекси, які потрібні для бойової роботи у повітрі мають бути напрацьовані заздалегідь», – зазначив заступник командира 80 оаемп з виховної роботи підполковник Ігор Контерук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *