ОСТАННІ НОВИНИ

ЛАЗ поставлятиме автобуси в Македонію

Львівський портал

|

Відбулася зустріч заступника Міністра промислової політики України Віктора Падалка з офіційною делегацією Республіки Македонія на чолі з Міністром транспорту та зв’язку Міле Янакієскі. Головною метою приїзду македонців стало підписання договору на поставку 84 автобусів виробництва ТОВ «ЛАЗ» для столиці Македонії міста Скоп’є, згідно з умовами міжнародного тендеру, оголошеного Македонією, перемогу в якому отримав «ЛАЗ», повідомляє Прес-служба мінпромполітики.

Загальна сума поставки складає 10,7 мільйона євро. В рамках цього контракту буде забезпечено до 80 тисяч робочих місць на Львівському автобусному заводі та інших підприємствах, які знаходяться в усіх областях України і будуть задіяні у цій програмі.

Віктор Падалко проінформував македонську сторону про інші можливості в галузях промисловості України та розробки в літакобудуванні, суднобудуванні та інших напрямках, а також додав, що тільки в галузі машинобудування за роки незалежності України побудовано 14 нових підприємств, що дало можливість створити повний цикл виробництва та забезпечити високий технічний рівень українського машинобудування.

Як зазначив Пан Міле Янакієскі, співробітництво між Україною та Македонією знаходиться на досить високому рівні, і висловив сподівання на поглиблення міждержавної співпраці після підписання договору з ТОВ «ЛАЗ».

Під час перебування в Україні представники Македонії планують провести переговори щодо поставки для Уряду Македонії 200 тролейбусів марки «Е 301» з низькою підлогою, а також можливість залучення українських компаній до проекту з будівництва місті Скоп’є тролейбусних ліній. Приблизна вартість контракту складе 150 мільйонів євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *