ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині медсестра наркодиспансеру викрадала ліки для хворих

Львівський портал

|

На Львівщині працівниця наркодиспанцеру викрадала ліки, призначені для хворих. У її кишенях знайшли наркотики та сильнодіючі препарати, вартість яких на «чорному ринку» становить декілька тисяч гривень. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Як йдеться у повідомленні, жінка виконувала обов’язки старшої медсестри. На цю посаду вона була призначена всього кілька місяців тому. Проте за цей час встигла вигадати хитру злодійську схему: самотужки вносила «корективи» у призначення лікаря наркодиспанцеру – комусь видавала замість двох таблеток тільки одну, або й взагалі жодної. Те, що залишалось після такої оборудки, медсестра ховала у кишенях халата.

Викрадені препарати були призначені для лікування наркозалежних та хворих на алкоголізм. Це наркотики та психотропні речовини, які неможливо купити в аптеці. На «чорному ринку» лише одна упаковка таких препаратів коштує близько трьохсот гривень.

«Такі ліки видаються тільки за рецептом і за призначенням лікаря, тому що вони дійсно можуть нанести шкоду людині, і призвести навіть до смерті або до наркотичної залежності», – розповів начальник відділу УБНОН ГУ МВСУ у Львівській області Дмитро Разумовський.

За словами затриманої, викрадені наркотики вона роздавала іншим хворим на свій розсуд. Начебто безкоштовно. Проте у таку «доброчинність» правоохоронці не вірять.

Наразі слідчі з’ясовують усі обставини справи. Медсестру судитимуть за кількома статтями Кримінального Кодексу.
Оперативники виявили ряд порушень. Наркотики, якими лікували хворих, у наркодиспансері зберігались без відповідних ліцензій та умов. Відповідати за це порушення доведеться головному лікарю установи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *