ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівської облради таки підтримали створення парку «Пам’ятка Пеняцька»

Львівський портал

|

Депутати Львівської обласної ради під час сьогоднішнього засідання сесії ухвалили рішення про створення національного природного парку «Пам’ятка Пеняцька» (робоча назва «Північне Поділля»). Після дискусій у сесійній залі, «за» відповідне рішення проголосували 79 обласних обранців.

Найактивнішими противниками створення національного парку виступили депутати з фракції ВО «Свобода». Зокрема, голова фракції ВО «Свобода» Ірина Сех у виступі наголосила, що механізм створення національного парку є порушений, оскільки більшість сільських громад, землі котрих мають увійти до меж парку, не надали свого погодження. Більше того, свого часу селяни виступали з протестом щодо створення національного парку.

Однак більшість депутатів не прислухалися до аргументів колег. Головним аргументом за створення «Пам’ятки Пеняцької» стало те, що існуючі національні парки успішно функціонують. Як приклад згадали про «Сколівські Бескиди».

Національний природний парк «Пам’ятка Пеняцька» розташується на території площею понад 15,6 тисячі гектарів землі у межах Золочівського, Бродівського та Буського районів Львівщини. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *