До фіналу конкурсу «Львівська пательня-2009», який відбудеться у понеділок, 21 грудня, потрапили 8 кухарів, чиї страви набрали найбільшу кількість балів на першому етапі конкурсу. Фіналісти готуватимуть авторські страви, анонсовані у першому турі, на очах у професійного журі та публіки, повідомляє прес-служба Гільдії рестораторів Львова.
У фінал конкурсу вийшли:
Роман Щурко зі стравою «Форель, фарширована грибним суфле»
Христина Плюта зі стравою «Морське тріо»
Олексій Корольов зі стравою «Чорна тріска з повітряною пінкою на спаржевій подушці із соусом тобіко»
Володимир Монастирський зі стравою «Палтус із полентою та чатні із в’ялених помідорів»
Василь Сеник зі стравою «Річкова форель з двома ніжно-гострими соусами»
Петро Сподарик зі стравою «Запечений судак на планше з рису пілав з гранатовою карамеллю»
Оксана Корінь зі стравою «Роті рибне під соусом «Робер-карамель»
Олег Яковлев зі стравою «Форель річкова під соусом із шпинату».
Оцінювати майстерність кухарів буде журі, до якого увійшли:
Дан Марценюк – член Гільдії шеф-кухарів Росії
Фернандо Мельчор – ресторатор, консультант по іспанській кухні
Ігор Брагін – президент Київської асоціації шеф-кухарів
Ольга Насонова – генеральний директор компанії «Ресторанний консалтинг»
Віктор Тимчишин – шеф-кухар ресторану «Дивайс кафе» (Київ)
Юрій Фролов – шеф-кухар ресторану «Маячок» (Київ)
Олена Башинська – PR-директор Київської асоціації шеф-кухарів
Вікторія Довжик – заступник начальника управління економіки Львівської міської ради
Журі обиратиме кращого кухаря за такими критеріями: техніка роботи із продуктами, смакові якості приготовленої страви та її оформлення.
Переможець змагання отримає приз – 5 000 гривень. Фіналісти, що посядуть друге та третє місце, отримають 3500 та 2500 гривень винагороди.
Фінал розпочнеться о 13.00. Ведучими дійства будуть львівські батяри «Lwowska Fala».
Конкурс професійних кухарів «Львівська пательня» відбувається вже вдруге. Організаторами змагання є Гільдія рестораторів Львова та Львівська міська рада. Цього року основним компонентом конкурсних страв обрано рибу. Професійні кухарі з різних ресторанів Львова представили на конкурс 50 авторських страв. На першому етапі журі оцінювало роботи конкурсантів за зовнішнім виглядом та технологічними картами. У фінал вийшли 8 кухарів – авторів конкурсних страв, що отримали найвищу оцінку журі.
Торік переможцем конкурсу «Львівська пательня» стала кухар ресторану Fashion Club Леся Медведюк зі стравою «Ф’южн: Схід-Захід». Друге місце посіла кухар ресторану «Дарвін» Анна Духневіч та її страва «Філе качки з сиром камамбер під журавлиновим соусом». Третє місце виборола кухар ресторану «Кумпель» Катерина Магалюс зі стравою «Каре кролика з беконом та шпинатом на картопляному пюре».
Львівський портал