ОСТАННІ НОВИНИ

На «Львівтеплоенерго» стартував передстрайковий відлік. Гарячу воду відімкнуть 30 грудня?

Львівський портал

|

Вигуками: «Ганьба!» зустріли міського голову Львова Андрія Садового під час учорашніх зборів трудового колективу ЛКП «Львівтеплоенерго» працівники підприємства. Позаяк саме після того, як мер міста призначив на посаду нового директора «Львівтеплоенерго» свого радника, який, до слова, ніколи на працював у сфері теплоенергетики і має освіту стоматолога, на підприємстві виникла вкрай напружена передстрайкова ситуація.

Підставою цього стало не лише категоричне невизнання новопризначеного непрофесійного керівника, але й реорганізація підприємства, в ході якої ліквідували низку котелень, цехів і служб, а усі працівники теплокомуненерго – а це майже 2 тисяч 400 осіб – отримали повідомлення про звільнення з 20 лютого 2010 року. Тож на «Львівтеплоенерго» було створено страйковий комітет, який виступив із вимогою припинити руйнацію підприємства.

Учора в актовій залі «Львівтеплоенерго» відбулися збори трудового колективу підприємства. На захід завітав власною персоною міський голова Львова А. Садовий разом із керівником профільного департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Юрієм Голецем та новопризначеним директором Ігорем Іванівим. До слова, пана Іваніва його підлеглим офіційно представили вперше, хоча де-факто він керує підприємством уже доволі довго. 

Перш за все тепловики-страйкарі виступили з вимогою звільнити новопризначеного директора підприємства Ігоря Іваніва та усю його непрофесійну команду. Натомість керівником «Львівтеплоенерго» трудовий колектив підприємства хоче бачити технічного директора Романа Мозіля.

Тепловики також заявили, що у випадку невиконання цієї вимоги, вони припинять подачу гарячої води львів’янам напередодні Нового року – 30 грудня 2009 року.

У відповідь на ці заяви А. Садовий запевнив страйкарів, що звільнення працівників «Львівтеплоенерго», які викликали найбільше занепокоєння трудового колективу, будуть перевірені на предмет законності. Але при цьому мер зазначив, у зв’язку зі зміною структури підприємства та закриттям деяких котелень, частину працівників звільнятимуть з попередніх та переводитимуть на інші посади зі збереженням рівноцінної заробітної плати. Заяви про звільнення та перевід, за його словами, будуть на одному бланку.

Також мер міста спростував чутки, які ширяться підприємством, про концесію, приватизацію чи продаж теплопостачального підприємства.

Проте, обіцянки міського голови не викликали довіри у трудового колективу «Львівтеплоенерго», тож страйкарі підтримали пропозицію депутата Львівської міської ради Володимира Гірняка щодо ухвалення резолюції довкола ситуації на підприємстві.

Зокрема, було ухвалено резолюцію з трьох пунктів:

         зобов’язати міського голову А. Садового припинити дію незаконних наказів про звільнення працівників;

         розглянути питання про перспективи розвитку теплопостачальних підприємств міста на найближчій сесії Львівської міської ради та створити депутатську комісію, яка б вивчила ситуацію на ЛКП «Львівтеплоенерго»;

         запропонувати міському голові А. Садовому на час розгляду ситуації відкликати новопризначеного директора «Львівтеплоенерго» Ігоря Іваніва, запропонувавши йому повернутися до обов’язків радника міського голови.

«За» ці пропозиції учасники зборів трудового колективу ЛКП «Львівтеплоенерго» проголосували одноголосно.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *