ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк побачив деградацію української політики

Львівський портал

|

Кандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк заявляє, що такі конфлікти, як останній між президентом і міністром внутрішніх справ, свідчать про деградацію влади в Україні, повідомляє прес-служба кандидата.

У вівторок на прес-конференції у Вінниці Арсеній Яценюк назвав нереальним звільнення Луценка з посади міністра внутрішніх справ. «Це було б реально, якби президент мав реальну підтримку в парламенті. Це по-перше. По-друге, якби Україна дійсно рухалася шляхом демократичних реформ, якби в Україні дійсно була демократія».

За словами політика, у справді демократичній країні «такі стосунки між міністром і президентом не можуть існувати». «Це ж не комунальна кухня, де перекидаються брудними тарілками», – додав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що цей конфлікт продемонстрував відсутність в країні законності й правопорядку: «Якщо вищі керівники держави просто не вміють спілкуватися, то що думає рядовий громадянин? Він думає тільки одне: якщо вони там перепльовуються, то що вже про мене грішного казати. Якщо там немає порядку, то який порядок буде в районному чи обласному центрі?»

Кандидат у президенти впевнений, що законності й правопорядку в Україні не буде, доки в Україні не з`явиться насамперед новий парламент і нова виборча система. «Це все – наслідки чинної політичної системи, починаючи з конституційних змін 2004 року. Коли в країні немає людини, відповідальної за державу. Ці особисті конфлікти є ознакою деградації державної влади в Україні», – заявив Арсеній Яценюк.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *