ОСТАННІ НОВИНИ

На національний екзит-пол дають гроші міжнародні донори

Львівський портал

|

У дні виборів Президента України 17 січня та 7 лютого 2010 року, консорціум “Національний екзит-пол 2010”, до якого входять Фонд “Демократичні ініціативи, Київський міжнародний інститут соціології ( КМІС) та Український центр економічних та політичних досліджень ім. Олександра Разумкова, проведуть національний екзит-пол-2010. Про це повідомив на прес-конференції директор фонду “Демократичні ініціативи” Ілько Кучерів.

За його словами, опитування виборців проводитимуть КМІС і Центр Разумкова.
Планується опитати близько 13 тис респондентів на 240 виборчих дільницях. Похибка вибірки не перевищить 2,5% для лідерів перегонів і буде в межах 0,7% – 1,5% для інших кандидатів. “Головна мета проекту – контроль за чесністю підрахунку голосів виборців”, – сказав І.Кучерів. 

За його словами, це вже буде 10 екзит-пол, організований фондом “Демократичні ініціативи”, перший екзит-пол був проведений в Україні під час парламентських виборів 1998 року. 

Результати загальнонаціонального опитування будуть оприлюднені одразу після закриття виборчих дільниць. Уточнені результати екзит-полу планується оголосити близько 23.00. 

Екзит-пол фінансує форум міжнародних донорів, до якого на сьогодні входять такі організації: Міжнародний фонд “Відродження”, посольство Королівства Нідерландів в Україні, Національний фонд підтримки демократії, Фонд Ч.Ст.Мотта (США). 

“Ведуться переговори з іншими донорами, на сьогодні ми звернулися до 33 міжнародних організацій і фондів, які можуть здійснювати таке фінансування”, – сказав він. 

І.Кучерів також зазначив, що організатори екзит-полу планують ще й звернутися до кандидатів в Президенти, представників бізнесу з тим, щоб зібрати решту коштів. Він висловив сподівання, що кошти будуть зібрані впродовж місяця. “За час проведення екзит-полів нас фінансували 15 донорів, це в основному міжнародні організації, і тепер ми б хотіли зібрати кошти з України, оскільки не можуть такі проекти постійно фінансувати лише міжнародні організації”, – додав він. 

І.Кучерів повідомив що на сьогодні є певні труднощі з фінансуванням і ще не вистачає близько півмільйона гривень. Всього бюджет проекту розрахований на 220 тис дол. 

Реалізація проекту перебуватиме під контролем Наглядової ради, до якої увійдуть вітчизняні та зарубіжні експерти.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *