ОСТАННІ НОВИНИ

Християнські демократи Львівщини підтримуватимуть Ющенка – Данило Ярема

Львівський портал

|

V звітно-виборна конференція Львівської обласної організації партії Християнсько-Демократичний союз відбулася у субботу, 12 грудня. Головою партійної організації шляхом таємного голосування було обрано депутата міської ради  Данила Ярему, який очолював ЛОО ХДС і попередню каденцію.

Д. Ярема впевнено переміг іншого кандидата – голову Львівського міського осередку ХДС Володимира Рудницького, – 97 голосів проти 7. Ще один кандидат, депутат Львівської обласної ради Тарас Федак, зняв свою кандидатуру, пославшись на державну службу у Львівській облдержадміністрації.

Володимир Рудницький натомість став першим заступником голови ЛОО ХДС. Головою контрольно-ревізійної комісії став депутат міськради від ХДС Михайло Задорожний. Одноголосно обрали 7 заступників та 24 членів президії.

Основною інтригою конференції виявилося питання про підтримку кандидата на посаду Президента України.

«Зараз ми у складній ситуації. Наша обласна організація на з‘їзді партії заявила про підтримку Ющенка, ще кілька делегатів з інших областей до нас долучилися і разом ми склали 23-25%. Більшістю голосів з’їзду було вирішено підтримати Юлію Тимошенко. Я намагався донести на з’їзді нашу позицію, пояснити, що не можна так різко змінювати вектор руху – спочатку однозначно вправо, а потім різко, без підготовчої роботи, розвернутися на 180 градусів в іншу сторону. З цієї ситуації ми намагаємось вийти розумно, вийти з честю. Я думаю, змінювати рішення недоцільно,  треба бути послідовними. Тож у першому турі ми підтримуватимемо нашого кандидата Віктора Ющенка. Завершиться перший тур, ми знову зберемося і вирішимо як чинити далі», – заявив у своєму виступі Данило Ярема.

 Окрім того лідер львівських християнських демократів коротко резюмував діяльність осередку за звітній період. Данило Ярема згадав про заходи, проведені львівським ХДС, зокрема про вечір пам’яті «Ніколи більше», присвячений жертвам Голодомору 1932-1933 років, загально-партійну акцію «Чисте місто – чиста душа», загальнопартійний проект «Молодь обирає здоров’я».

«Свою роботу ми проводили з різними за віком і соціальном статусом верствами населення, починаючи від дитячих садків і закінчуючи будинками для людей похилого віку, не оминали і тих, хто тимчасово перебуває за гратами” – каже Д.Ярема.

Великим кроком вперед він також вважає запровадження постійно діючого, а головне регулярно оновлюваного сайту, на якому завжди можна отримати інформацію про найважливіші події, які відбуваються у партійних осередках області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *