ОСТАННІ НОВИНИ

Україна впорається з викликом під назвою Євро-2012 - Ющенко

Львівський портал

|

Україна і Польща безсумнівно впораються з таким викликом, як підготовка і проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це сказав Президент Віктор Ющенко в інтерв`ю польській газеті "Жеч Посполита", повідомляє прес-служба глави держави.

"За ці 2,5 року в мене не було сумніву, що Україна і Польща справляться з цим викликом", – сказав Президент.

Він зауважив, що жодна країна за весь час проведення чемпіонатів не знала таких проблем, зокрема, в розвитку інфраструктури. Проведення чемпіонату є генератором, який приводить у дію реформи і модернізацію багатьох секторів. "У мене немає сумніву, що в найближчі дні формальне кінцеве рішення буде прийняте позитивне, і ми з нашими друзями поляками покажемо, як два великі європейські слов`янські народи можуть на високому рівні провести європейський чемпіонат", – сказав В.Ющенко.

Президент висловив переконання, що для України це не лише спортивна подія, а й частина євроінтеграційної політики. Він зауважив, що з боку УЄФА було мудро прийняти рішення провести чемпіонат в Україні, чим наблизити її до Європи. "Для нас це один із компонентів нашої інтеграції до Європи", – сказав глава держави.

Під час інтерв`ю Віктор Ющенко дав оцінки перебігу президентської кампанії в Україні й можливих зовнішніх впливів на неї, підбив основні підсумки 5 років свого президентства. Він також прокоментував розвиток українсько-польських відносин.

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *