ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко не підвищуватиме соцстандарти

Львівський портал

|

Уряд не виконуватиме Закон про підвищення соціальних стандартів до оголошення рішення Конституційного Суду. Про це Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила сьогодні під час зустрічі з послами країн-членів G8, передає управління у зв`язках із ЗМІ Секретаріату КМУ.
«Поки Конституційний Суд не прийме рішення відносно того, що цей закон є неконституційним, ми виконувати його не будемо», – наголосила Юлія Тимошенко.
Вона зазначила, що виконання цього закону в умовах фінансової кризи є неможливим. «Я можу ще раз проінформувати вас про те, що в бюджеті України не існує таких можливостей профінансувати новий закон про соціальні стандарти. Навіть якщо парламент прийме зміни до бюджету на 2009 рік за поданням Президента країни щодо впровадження в життя соціальних стандартів, Уряд не зможе це виконати. Це я стверджую абсолютно відповідально», – наголосила Ю. Тимошенко.
Прем’єр-міністр нагадала, що зараз у Конституційному Суді перебуває подання уряду щодо оскарження цього закону, а у разі, якщо Президент підпише Закон про зміни та доповнення до Держбюджету на 2009 рік, пов’язані зі зміною соцстандартів, то це також буде оскаржено у КС: «Впровадження цих законів в життя призведе до непрогнозованих наслідків в системі видатків бюджету», – переконана Ю. Тимошенко.
Вона зазначила, що КС має всі підстави визнати даний закон неконституційним, адже чинним Бюджетним кодексом України передбачено, що тільки уряд має право ініціювати зміни соціальних стандартів. «Закон про нові соціальні стандарти прийнято з порушенням цього закону, не уряд ініціював, а ініціювали народні депутати», наголосила Прем’єр-міністр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *