ОСТАННІ НОВИНИ

Новий мамографічний кабінет запрацював у Львові

Львівський портал

|

У Львівському обласному центрі репродуктивного здоров’я населення відбулося відкриття нового мамографічного кабінету, передає прес-служба ЛОДА.
Дружина голови Львівської ОДА Світлана Кміть власним прикладом вирішила закликати жінок Львівщини дбати про своє здоров’я і своєчасно проходити профілактичні обстеження, зокрема мамографію.
Упродовж останніх двох років на виконання обласної цільової програми «Стратегія подолання материнської і дитячої смертності у Львівській області» профінансовано понад 10 млн.грн. з обласного бюджету.
Львівський обласний Центр репродуктивного здоров’я отримав новий мамограф від МОЗ України на виконання Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації на період до 2015 року». Заступник голови Львівської ОДА подякував Міністрові охорони здоров’я В. Князевичу за підтримку області і сприяння у вирішенні проблемних питань медичної галузі Львівщини.
Начальник головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Віктор Кімакович повідомив присутніх, що сьогодні на Львівщині сформована і працює потужна мережа закладів охорони здоров’я, які забезпечують первинну профілактику онкопатології у жінок. В області реалізується низка просвітницьких проектів з ранньої діагностики раку молочної залози. Про ефективність цієї роботи свідчить збільшення питомої ваги пацієнток виявлених з раком молочної залози на ранніх стадіях хвороби, зниження летальності. Сьогодні в області діє 13 мамографів. Відкриття нового мамографічного кабінету покращить доступ жіночого населення до якісної медичної допомоги. Вкарай важливим є те, що функціонування мамографа в центрі репродуктивного здоров’я дає змогу подолати психологічний бар’єр, що існує в жінок перед обстеженням в онкологічних диспансерах.
Як зазначив головний лікар Львівського регіонального онкоцентру Ігор Ковальчук, за 9 місяців 2009 року в області діагностовано 750 випадків захворювання молочної залози, а вже за 1,5 тижня від початку акції ми виявили патологію у 182 жінок.
"Це свідчить про активізацію профілактичних обстежень. Мамограф, який працює в Обласному центрі репродуктивного здоров’я населення є найсучаснішим. Адже він дозволяє виявити доклінічні форми раку, відразу можна провести пункційну біопсію і за 30 хвилин встановити діагноз. Виявлення патології на ранніх стадіях позитивно впливає на процес подальшого лікування» – підкреслив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *