ОСТАННІ НОВИНИ

«Концерн Галнафтогаз» пройшов енергетичний аудит

|

Компанія АЕА Technology, одна з провідних світових консалтингових компаній у галузі охорони навколишнього середовища, енергозбереження та зміни клімату, здійснила аудит автозаправних комплексів «OKKO», транспорту та нафтобазового господарства «Концерну Галнафтогаз» та оприлюднила попередній звіт. 

Британські експерти визначили ділянки, де використання енергії можна оптимізувати, а втрати зменшити, провели оцінку заходів, технологій та додаткових інвестицій, які можуть бути запроваджені для зменшення використання електроенергії, а відтак і економії витрат. У документі також наведені дані, як енергія та екологічні показники можуть впливати на додаткову вартість та репутацію бренду «OKKO». 

Серед особливостей енергетичних витрат «Концерну Галнафтогаз», фахівці АЕА Technology відзначили цілодобове використання будівель АЗК Компанії, а також суттєву амплітуду температур в Україні, яка зумовлює значну потребу в освітленні, опаленні та охолодженні. При цьому, на думку автора звіту, нові будівлі автозаправних комплексів «OKKO» є вдало спроектованими та значно випереджають з точки зору проектування більшість подібних будівель в Україні.

Для досягнення найкращого результату в управлінні енергоспоживанням представники АЕА Technology рекомендують провести курс тренінгів з енергозбереження для працівників Компанії та внести деякі конструктивні зміни у проекти АЗК. 
«Концерн Галнафтогаз» регулярно проходить фінансовий аудит, а двічі у рамках співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) було проведено і екологічний аудит. Також у Компанії проводився кадровий аудит (CATRO International Management Consulting). 

Енергетичний аудит було проведено у рамках співпраці «Концерну Галнафтогаз» з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР). 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *