ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині кількість безробітних за місяць зменшилась майже на 7%

Львівський портал

|

На ринку праці у Львівській області спостерігається зменшення кількості безробітних та, відповідно, рівня безробіття. Станом на 1 липня 2009р., порівняно з 1 червня, безробітних стало менше на 6,9 %, а з 1 січня – на 11,8%. Про це повідомляється на сайті Головного управління статистики у Львівській області.

Кількість осіб, які шукали роботу через державну службу зайнятості за шість місяців зменшилась з 43,4 тис. (на 1 січня) до 37,9 тис. (на 1 липня) незайнятих громадян. Офіційного статусу безробітних набули 37,2 тис. громадян, з них 77,0% отримували допомогу з безробіття. Серед безробітних кожний другий раніше займав місце робітника та посаду службовця, кожний четвертий – місце, яке не потребувало професійної підготовки. Кількість безробітних у сільській місцевості становила – 17,6 тис.осіб, у міській – 19,6 тис.осіб.
Рівень зареєстрованого безробіття на 1 липня п.р. зменшився порівняно з 1 червня та становив 2,4%. Серед сільського населення він у 1,5 раза перевищував аналогічний показник для мешканців міських поселень та становив, відповідно, 3,0% і 2,0%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *