ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні більше не хочуть бачити російських свиней

Львівський портал

|

Україна заборонила імпорт живих свиней з Російської Федерації та Закавказзя через загрозу розповсюдження африканської чуми свиней, заявив голова Державного комітету ветеринарної медицини України Петро Вербицький. Про це повідомляє «Кореспондент».

"Потрібно сказати, що сьогодні територія України вільна від інфекційних захворювань списку А згідно з класифікацією Міжнародного епізоотичного бюро, тобто небезпечних захворювань, хоча у нас є ряд серйозних проблем, на які ми реагуємо", – зазначив П.Вербицький.

Зокрема, сказав він, з огляду на ситуацію, яка склалася з розповсюдженням африканської чуми свиней на території Російської Федерації та країн Закавказзя, ми дуже схвильовані.

"Від цього захворювання немає ефективної вакцини і вона супроводжується масовою загибеллю як домашніх, так і диких звірів. Той факт, що хвороба була зафіксована в Ростовській області, в Сальському районі, що менше, ніж у двохстах км від кордону України, є дуже небезпечним, оскільки дикі свині можуть долати 60-80 км в день ", говорить Вербицький.
Водночас він зазначив, що це поставило країну перед серйозним викликом. "А саме, ми охороняємо територію, моніторимо ситуацію із захворюванням. Ряд заходів вже дають можливість сказати, що ситуація контролюється і вона стабільна", – зазначив український чиновник.

Він додав, що прийнято рішення про заборону імпорту живих свиней з території Росії і Закавказзя, всю продукцію тваринного походження конфісковували на кордоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *