ОСТАННІ НОВИНИ

Стрийські «свободівці» не дозволили провести мітинг ветеранів

Львівський портал

|

Стрийська районна організація ВО «Свобода» сьогодні провела віче-реквієм пам’яті українців, замордованих московським імперіалізмом, біля пам’ятника «воїнам-визволителям». Водночас на цьому ж місці мав відбутися мітинг ветеранських організацій та «лівих» сил, які планували відзначити 65-річчя «визволення Стрия від фашистських загарбників». Однак, захід «лівих» не відбувся. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної організації ВО «Свобода».
Напередодні невідомі розповсюдили у місті листівку за підписом «оргкомітет», у якій закликали вшанувати «визволителів» та прийти на мітинг до пам’ятника радянським воїнам. «Свободівці», які вважають, що 65 років тому відбулося не визволення, а зміна однієї окупації на іншу, подали заявку на проведення свого заходу. Однак місцева влада не подала до суду, щоб оскаржити проведення мітингу «лівих» й не допустити провокацій, і відхрестилася від цих подій, поклавши всю відповідальність на правоохоронців.
Відтак, сьогодні вранці «свободівці» провели своє віче, на яке зібралося чимало стриян. Промовці говорили про те, що українці вважають своїми визволителями УПА – єдину українську армію, яка боролася за волю України проти всіх загарбників, і вони не дозволять використовувати пам`ять українців, загиблих у роки ІІ Світової війни, для пропаганди комуністичного режиму та промосковської ідеології в Україні та нашому краї.
По завершенню віча його учасники вирушили до колишньої в’язниці НКВС, де поклали вінок у пам’ять про замордованих жертв тоталітарного режиму.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *