ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч на природоохоронні заходи у Львові витратять майже 5 мільйонів гривень

Львівський портал

|

На природоохоронні заходи у Львові з міського фонду охорони навколишнього природного середовища цього року передбачено 4 мільйони 922 тисячі гривень. Про це сьогодні повідомив в. о. начальника управління екології та благоустрою Михайло Казимир.

Як зауважив Михайло Казимир, значна частина цих коштів піде на реконструкцію Стрийського парку – 3 мільйони гривень. За ці кошти освітлять парк, облаштують у ньому пішохідні доріжки, позрізають старі дерева, очистять від порослі, тощо.

140 тисяч у фонді передбачено на ліквідацію захаращеності внаслідок буреломів, сніголамів, вітровалів в усіх парках міста. А для підвищення екологічної свідомості мешканців та гостей міста і для запобігання знищенню та пошкодженню об`єктів природо заповідного фонду місто встановить у всіх парках охоронні та заборонювальні знаки за 50 тисяч гривень. Крім того, 145 тисяч управління екології планує витратити на екологічну освіту. «Цього року на екологічну освіту значно більше буде виділено коштів, ніж торік – 50 тисяч. Мова йде про проведення семінарів, різних конкурсів, виставок, тощо. Це потрібно для того, аби підвищити екологічну освіту львів`ян», – зазначив М. Казимир.

Водночас голова постійної комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Віра Лясковська зауважила, що «нам не вистачає просвітницької роботи, відповідальності та фахівців. До того ж, наша культура знаходиться на тому ж рівні, що й плінтус».

Крім того, Михайло Казимир повідомив, що на поліпшення благоустрою водойм на території Львова буде виділено 439 тисяч гривень. А на період підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Євро 2012 з футболу до міського бюджету Львова зараховуватиметься не 20% збору за забруднення навколишнього середовища, а 70%. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *