ОСТАННІ НОВИНИ

«Кредобанк» збільшив статутний фонд утричі

Львівський портал

|

Національний банк України 04.06.2009 року зареєстрував збільшення статутного фонду ВАТ «Кредобанк» до 1 550 969 469,16 гривень, повідомляє прес-центр банку.

Збільшення статутного капіталу відбулося завдяки додатковій емісії простих іменних акцій вартістю 1 копійка на суму 1 024 100 000,00 грн. За результатами емісії статутний капітал банку зріс майже втричі. Відтак змінилася частка стратегічного акціонера ВАТ «Кредобанк» – PKO Bаnk Polski S.A., яка тепер складає  99,5%.

«Рішення про емісію було прийнято на засіданні Спостережної ради ВАТ «Кредобанк» у січні цього року, – розповідає голова правління ВАТ «Кредобанк» Іван Феськів. – Спостережна рада та правління банку прагнули в майбутньому максимально зменшити вплив негативних наслідків фінансової кризи на банк. І західний акціонер – PKO Bаnk Polski S.A. нас підтримав. Тому, на сьогодні, банк повністю забезпечений капіталом, а його показник адекватності значно перевищує нормативне значення, встановлене НБУ». 

На сьогодні ВАТ «Кредобанк» є банком з найбільшою польською інвестицією в банківську установу України. В структурі акціонерного капіталу банку інвестиції стратегічного західного партнера PKO Bаnk Polski S.A. складають 99,5%.

ВАТ «Кредобанк»  належить до 2-ї групи "Великі банки" за класифікацією Національного банку України,  регіональна мережа банку нараховує 26 філій та 146 відділень та охоплює майже всі області України та Автономну Республіку Крим, має 365 власних банкоматів. Клієнтами банку є понад 33 тис. підприємств та 336 тис. фізичних осіб. Банк динамічно розвивається, входячи у тридцятку найбільших банків України, до того ж є однією з найпотужніших фінансових установ Західної України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *