ОСТАННІ НОВИНИ

20% тепломереж «Львівтеплоенерго» потребують заміни

Львівський портал

|

Близько 20% теплотраси ЛМКП «Львівтеплоенерго» потребує заміни. Трубопроводи відслужили свій ресурс, через що виникають пориви, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як йдеться у повідомленні, під час гідравлічних випробувань магістральних теплових мереж від ТЕЦ-1 ЛМКП «Львівтеплоенерго», які проводилися з 12 до 16 травня цього року, було виявлено 112 недоліків, з них 51 порив теплових мереж, 61 дефект на запірній арматурі та компенсаторах. Ліквідація виявлених поривів стала основною причиною відтермінування подачі гарячої води споживам ЛМКП «Львівтеплоенерго», адже магістральні теплові мережі ТЕЦ-1 прокладені у 60-70 роках минулого століття і відпрацювали термін експлуатації.

«Роботи з ліквідації такої кількості дефектів потребують значних фінансових затрат, а також матеріальних, людських, часових. Ремонтні роботи з ліквідації поривів на тепломережах проводяться за власний кошт підприємства. Після гідравліки аварійно-ремонтні бригади працювали практично цілодобово, щоб у стислі терміни відновити нормальне гаряче водопостачання всім споживачам міста», – розповів заступник директора з будівництва, реконструкції і капітального ремонту ЛМКП «Львівтеплоенерго» Володимир Штейбарт.

До прикладу, на ділянці теплотраси на вул. Кавалерідзе потрібно замінити 410 м теплотраси – це 820 м труби. Вартість її одного метра становить 6 тис. 50 грн.

Найбільш проблемні місця, які потребують заміни – це ділянки магістральних теплових мереж по вул. Вулецькій, Кавалерідзе, Рубчака, Тернопільській, Чмоли, В.Великого, Стрийській, Науковій, Пулюя.

Загалом на балансі ЛМКП «Львівтеплоенерго» є 422 км тепломереж.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *