ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін повернув держзамовлення для вузів за шістьма напрямами

Львівський портал

|

Кабінет Міністрів затвердив пропозиції Міністерства освіти і науки щодо державного замовленню з навчання у вузах у 2009 році. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міносвіти.

На засіданні 5 червня уряд прийняв постанову про затвердження обсягів держзамовлення на підготовку фахівців, молодших фахівців, бакалаврів та магістрів у 2009 році. Збережено держзамовлення за напрямами «Декоративно-прикладне мистецтво», «Туризм», «Готельно-ресторанна справа», «Документознавство і інформаційна діяльність», «Реклама і зв’язки з громадськістю», «Діловодство», «Організація туристичного обслуговування», «Організація обслуговування в готелях», «Організація обслуговування в установах ресторанного господарства і торгівлі». При цьому Кабмін врахував, що у 2009 році зменшилася кількість випускників в порівнянні з 2008, і зменшив обсяги прийому у вузи на 10 – 13%.

Міносвіти нагадує, що остаточне рішення про обсяги держзамовлення приймає Міністерство економіки, готуючи проект відповідного урядового рішення.

Далі Міносвіти розподілить держзамовлення між вузами відповідно до їх профілю і торішніх обсягів.

Нагадаємо, 14 квітня Кабмін доручив Міністерству освіти і науки, Міністерству економіки не передбачати держзамовлення на підготовку бакалаврів за 6 напрямами у 2009 році.

Зокрема, уряд доручив не передбачати держзамовлення на підготовку бакалаврів за напрямами документознавство і інформаційна діяльність, туризм, декоративно-прикладне мистецтво, фотомистецтво, готельно-ресторанна справа, реклама і зв’язки з громадськістю (за видами діяльності).

Президент Віктор Ющенко заявляв про намір ініціювати збільшення державного замовлення на підготовку фахівців у вузах при перегляді державного бюджету на 2009 рік.

За інформацією «Українських новин».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *