ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра відкриють виставку про єврейську громаду Львова у міжвоєнний період

Львівський портал

|

Виставку «Єврейська громада Львова у міжвоєнний період» відкриють завтра у Львівському музеї історії релігії.

Як повідомила завідувач інформаційно-рекламним відділом музею Ірина Цеберко, на виставці будуть представлені предмети побуту та релігійні речі львівських євреїв, рідкісна література і місцева єврейська преса, які видавались у міжвоєнний період, графічні роботи, чимало інших цікавих речей.

До організації виставки долучилося Львівське єврейське благодійне товариство «Хесед  Ар`є» та Львівська наукова бібліотека імені В.Стефаника. Львівський історичний музей надав для експонування багато унікальних фотографій із життя євреїв у Львові.

Організатори відзначають, що період між двома світовими війнами у минулому столітті був доволі сприятливим для розвитку єврейської громади Львова. На тлі дотримання релігійних заповідей євреї досягли на той час значних успіхів у підприємництві, торгівлі, науці, мистецтві, освіті. Їх матеріальна і духовна культура, що за сторіччя існування в оточенні корінного населення Галичини, поступово набула своїх місцевих особливостей. Попри всі суспільно-політичні складності євреї намагалися стати повноправними членами суспільства: будували синагоги й служили в армії, здобували освіту й працювали в різних державних структурах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *