ОСТАННІ НОВИНИ

Держгарантій фінансування об`єктів Євро-2012 вже недостатньо - експерт

Львівський портал

|

Україна може втратити право на проведення Євро-2012, якщо найближчим часом не почнеться процес фактичного виділення бюджетних коштів на підготовку міст-претендентів. Про це заявив керівник аналітичного відділу об`єднання підприємців – учасників підготовки до європейського футбольного чемпіонату «ЧЄ-2012» Сергій Нагорний.

«Тих гарантії фінансування, які перші особи країни надали УЄФА (йдеться про відповідний лист Мішелю Платіні за підписом Віктора Ющенка, Юлії Тимошенко і Володимира Литвина), на даному етапі підготовки вже недостатньо. Має початися процес фактичного виділення бюджетних коштів приймаючим містам, щоб вони прискорили підготовку ключових об`єктів (стадіонів і аеропортів) і почали роботи з підготовки інфраструктурних об`єктів», – сказав С. Нагорний.

Він акцентував увагу на тому, що традиційна практика виділення бюджетних коштів на освоєння наприкінці календарного року у випадку з Євро-2012 може виявитися фатальною помилкою, адже результати проведених заходів Україна має продемонструвати УЄФА вже в листопаді. Якщо вони здадуться європейським футбольним функціонерам недостатніми, то Україна втратить право на проведення матчів континентальної першості.

Як повідомлялося, нова редакція Державної цільової програми підготовки до Євро-2012 передбачає фінансування підготовки з держбюджету в обсягу близько 40 млрд. грн., зокрема 9,3 млрд. грн. – на підготовку ключових об`єктів (аеропорти, стадіони, тренувальні бази); 28,9 млрд. грн. – на підготовку автомагістралей і залізничного повідомлення; 0,8 млрд. грн. – на підготовку міського господарства. Причому більш як 8 млрд. грн., згідно з програмою, має бути виділено і освоєно вже в 2009 році.

За інформацією УНІАН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *