ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові встановили третій бюст Пушкіна

Львівський портал

|

У Львові урочисто відкрили погруддя російського поета Олександра Пушкіна. Бюст роботи скульптора Олега Дергачова встановили на фасаді Російського культурного центру, що на вулиці Короленка.

Це вже третє погруддя великому російському поету, що його встановлюють на цьому місці. Два попередні попсували вандали у 2005 та 2007 роках.

Автор погруддя розказав журналістам, що виготовив бюст з бронзи та бетону і твердить, що таке погруддя ніхто не розіб`є. «Це моноліт, який зливається з будівлею. Майже всі фігури на фасадах Львова зроблені з такого матеріалу. Він на 80% бронзовий, середина – бетон. То я зробив, щоби він був такий антивандальний» – розповів Олег Дергачов, відповідаючи на запитання про те, чи не боїться він, що і його творіння може спіткати доля попередників.

Погруддя виготовлено за кошти ще одного уродженця Львівщини, а нині жителя сибірського Сургута Володимира Самборського.

Зі свого боку народний депутат України Петро Писарчук у своєму виступі попросив символічного вибачення в поета за нешанобливе ставлення до нього з боку деяких жителів Львова. «Я хочу попросити вибачення за те, що політики зробили Пушкіна заручником політичної боротьби. Інколи на жаль у Львові  спостерігаємо недобрі слова чи погляди на адресу цього великого чоловіка. Це від безкультур`я і від бездуховності. Я абсолютно переконаний, що це минеться, бо Пушкін, це не лише великий поет, це велика людина, яка робила це світ кращим» – наголосив П.Писарчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *