ОСТАННІ НОВИНИ

Україна може й сама розпочати демаркацію сухопутного кордону з Росією - Огризко

Львівський портал

|

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Володимир Огризко не виключає, що Україна може в односторонньому порядку розпочати демаркацію сухопутного відрізку українсько-російського кордону. Про це він заявив сьогодні на брифінгу. "Така міжнародна практика має місце", – сказав В.Огризко.

В.Огризко зазначив також, що близько двох років Росія "всіляко затягує" відповідь на пропозицію української сторони щодо спільних дій з демаркації сухопутного кордону. Він додав, що не бачить шансів того, що найближчим часом російська сторона змінить своє ставлення до цього питання.

На думку В.Огризка, кращою виглядає ситуація щодо делімітації морського кордону в Азовському морі. "В Азовському морі проведена так звана серединна лінія, що визначає сфери впливу України та Росії", – сказав він. Водночас В.Огризко зазначив, що мають місце непоодинокі випадки порушення з боку кораблів РФ серединної лінії.

В.Огризко також заявив, що на західному кордоні України немає особливих проблем, оскільки там кордон демарковано і делімітовано. Він також зазначив, що стосовно демаркації і делімітації РНБО було прийнято низку рішень, які надалі будуть доопрацьовуватися.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *