ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовці міської ради подадуть до суду за наклеп

Львівський портал

|

Посадовці Львівської міської ради подадуть до суду для захисту честі та гідності за звинувачення в корупційних діях, передає прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, 3 червня Галицький районний суд Львова виніс постанову, якою визнав протоколи управління СБУ у Львівській області щодо чотирьох посадових осіб міської ради, такими, що не містять достатніх даних не лише для прийняття рішення, але навіть і для розгляду самої справи.

 У зв`язку з цим протоколи будуть повернуті до управління СБУ у Львівській області для доопрацювання. Таке клопотання подав у судовому засіданні представник прокуратури Львівської області, у якому зазначив про відсутність у матеріалах справи обставин, які би підтверджували сам факт вчинення правопорушення та доказів вини посадовців міської ради.

«Зважаючи на таке рішення, виникає запитання: чому інформація про так звану «корупцію» була оприлюднена та широко розповсюджена серед ЗМІ до моменту розгляду даного питання судом, що є грубим порушенням закону? Адже відповідно до ч.4 ст.296 Цивільного кодексу України ім`я фізичної особи, яка підозрюється у вчиненні адміністративного правопорушення, може бути використане (обнародуване) лише у разі винесення постанови у справі про адміністративне правопорушення. Крім того, є ще пряма конституційна норма, яка гарантує громадянам презумпцію невинуватості. Тому такі дії можна розцінити або як кричущу некомпетентність, або як цілеспрямовану інформаційну атаку проти Львівської міської ради та її посадових осіб.» – заявив начальник управління «Секретаріат ради» Любомир Зубач.

 «У судовому засіданні я не підтримав клопотання прокурора і наполягав, щоб справу було розглянуто по суті та прийнято кінцеве рішення. Оскільки на цих безпідставних звинуваченнях потрібно було поставити крапку. Тепер вже ми ініціюватимемо судовий позов про захист честі та гідності і спростування недостовірної інформації» – додав Любомир Зубач.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *