Двотурові парламентські вибори авторства Тимошенко і Януковича вб`ють демократію - Парубій

Львівський портал

|

 Народний депутат України, член Ради «Нашої України» Андрій Парубій вважає, що ідея двотурових парламентських виборів, яка прописана в проекті Конституції ПР та БЮТ для них не нова. Про це повідомили у прес-службі «Нашої України».

За його словами, ще у вересні 2008 року було подано подібний законопроект за підписом Портнова і Лавриновича: «Вони вже тоді починали змову і тоді ми говорили про абсурдність цієї системи».

«Абсурдно, що політична сила, яка в першому турі набирає, скажімо, 12% у другому турі отримує 226 мандатів. Порушується сам глибинний принцип пропорційного представництва політичних сил у парламенті, адже виборча система  в тому і полягає, щоб партії пропорційно отримували ту кількість мандатів, скільки їм довірили люди», – говорить народний депутат.

Він вважає, що представниками БЮТ та ПР цей принцип повністю ігнорується і ставить людей перед вибором лишень між двома політичними силами. «Більше того, політрада політичної сили матиме право виключати людей зі списку і таким чином можна поставити на чолі списку одних людей, а після виборів пропхати до ради всю свою бізнес еліту», – переконаний Парубій.

За його словами, така система виборів завдасть непоправного удару представницькій демократії в Україні. «Можновладці житимуть у своєму світі, а людей триматимуть за ніщо», – підкреслив «нашоукраїнець».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *