ОСТАННІ НОВИНИ

За жорстке поводження з тваринами збільшать штраф втричі

Львівський портал

|

Верховна Рада має намір підсилити відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. За ухвалення в першому читанні законопроекту № 1154 «Про внесення змін до деяких актів України з питань мисливського господарства, полювання, охорони, використання і відтворення тваринного світу» проголосували 324 депутата.

Як повідомляє сайт Комітету екологічного порятунку України, зокрема, проект передбачає збільшення штрафу в 3 рази до 9-21 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (153-357 гривень) за жорстоке поводження з тваринами, їх катування або здійснення дій, які привели до їх мук, каліцтва чи смерті.

Крім того, даним законопроектом посилюється відповідальність за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу, а також проведення полювання, перевищення лімітів і нормативів використання природних ресурсів.

Також законопроектом передбачається надання прав спеціальному уповноваженому органу виконавчої влади в галузі мисливського господарства і полювання встановлювати обмеження в частині використання державного мисливського фонду, ухвалення нормативних актів з питань ведення мисливського господарства і полювання, мисливського собаковедення, використання ловчих звірів і птахів.

Нагадаємо, в Україні площа мисливських угідь складає близько 47 млн. га. В Україні налічується близько 600 тис. мисливців, з яких щорічно в полюванні бере участь приблизно 300 тис. чоловік.

Проект закону України "Про внесення змін до Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження"

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *