ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада не проти коаліції, однак проти конституційного перевороту

Львівський портал

|

Якщо народні депутати не прислухаються до звернення, котрі скерували сьогодні Львівська, Тернопільська та Івано-Франківська обласні ради, то місцеві обранці апелюватимуть до народу. Про це сьогодні заявив голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник.

«Львівська обласна рада не виступає проти коаліції, бо це не є протизаконна дія. Але, якщо мета коаліції – виведення країни з кризи, то перед тим як її створювати, коаліціанти мали б подати пакет документів антикризових заходів. Натомість, ми сьогодні обговорюємо зміни до конституції України, позбавлення влади, перетворення країни у парламентську державу замість парламентсько-президентської, а також про продовження терміну депутатів Верховної Ради.

Ми застерігаємо проти таких дій народних депутатів. Ми проти конституційного перевороту. Прийняте нами рішення не є декларативним. Вперше три обласні ради Івано-Франківська, Тернопільська та Львівська, не проводячи переговорів, вирішили провести в цей день позачергові сесії, на яких розглядалося питання щодо політичної ситуації в країні. Думаю, що політики прислухаються до наших рішень. Якщо ж ні, то ми будемо впливати на них з допомогою інших кроків. У нас не буде іншого виходу, як апелювати до народу, оскільки прийняття змін до Конституції України – це конституційний переворот і народ України повинен відстоювати свої права усіма доступними методами», – заявив Мирослав Сеник.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *