ОСТАННІ НОВИНИ

ВР ухвалила в цілому зміни до закону про проведення Євро-2012

Львівський портал

|

Верховна Рада прийняла у третьому читанні та в цілому закон №4397 "Про внесення змін до закону України "Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу в Україні". За відповідне рішення проголосували 386 депутатів з 434 зареєстрованих в залі.

Закон уточнює повноваження, функції і завдання Кабінету міністрів України, зокрема визначає його координуючу роль щодо діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, пов`язаної з підготовкою та проведенням чемпіонату, прийняття рішень стосовно внесення змін до державної цільової програми з підготовки та проведення чемпіонату. Також згідно з законом Кабінет міністрів координує розробку та внесення змін до генерального плану і інфраструктури, здійснює контроль за виконанням завдань і заходів з підготовки та проведення чемпіонату тощо.

Документ містить положення про функції центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо розробки, затвердження, виконання завдань і заходів відповідних галузевих, регіональних і міських програм з підготовки та проведення чемпіонату, генерального плану з інфраструктури, концепцій, здійснення аналізу стану виконання завдань і заходів цих програм. В ньому визначено також основи співпраці з УЄФА та ФФУ щодо виконання зобов`язань і гарантій, визначених у договорі про проведення чемпіонату, надання експертної допомоги з питань організації підготовки та проведення чемпіонату.

Закон набирає чинності з дня опублікування, крім п. 6 ст. 15, яка вступає в дію з 1 січня 2011 р. Закон втрачає чинність 1 вересня 2012 р.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *