ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко звернувся по допомогу до «Великої сімки»

Львівський портал

|

Президент України Віктор Ющенко закликав керівництво G7 підтримати його в недопущенні "конституційного перевороту" зі сторони Партії регіонів та БЮТ. Про це він заявив на зустрічі з послами країн G7. "За останній тиждень знято всі маски на переговорах зі створення між ПР та БЮТ коаліції", – сказав він.

Президент заявив, що на наступному тижні буде ініційовано внесення змін до Конституції для того, щоб на 10 років вперед закріпити прем`єрство Юлії Тимошенко, а також передати право обрання Президента до парламенту. "Це антизаконна ініціатива, оскільки скорочення виборчих прав громадян неможливе без всенародного референдуму", – сказав він.

За словами В.Ющенка, домовленості між ПР та БЮТ передбачають пролонгування повноважень місцевих рад на 1 рік, а Верховної Ради нинішнього скликання – на 3 роки. "Все ці ініціативи – незаконні. Це по суті конституційний переворот в країні, це демонтаж демократичних завоювань", – сказав він.

В.Ющенко звернувся до країн G7 донести його позицію щодо політичної ситуації в Україні до глав урядів і глав держав країн G7.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *