ОСТАННІ НОВИНИ

Помер Лев Броварський

Львівський портал

|

Сьогодні на 61-му році пішов з життя видатний футболіст і тренер Лев Броварський, повідомляє turnir.com.ua.

Лев Рудольфович Броварський був одним із символів “Карпат”, за які провів 13 сезонів поспіль і з якими досяг найбільшого успіху в історії львівського “зелено-білого” клубу – перемоги у Кубку СРСР 1969-го року.

Крім того, з “Карпатами” він двічі виборов для Львова місце у вищій лізі союзного чемпіонату та представляв “Карпати” в збірній СРСР.

За Броварським залишиться абсолютний рекорд клубу за кількістю зіграних матчів у чемпіонатах країни (412 поєдинків, 47 голів). Лев Рудольфович – єдиний, хто захищав честь “Карпат” в єврокубках у якості гравця і головного тренера.

Лев Броварський помер після хвороби, яка дошкуляла йому вже протягом тривалого часу. Висловлюємо співчуття рідним, близьким і друзям померлого.

Лев Броварський народився 30 листопада 1948 р. у Дрогобичі на Львівщині. Виступав за команди: “Нафтовик” (Дрогобич) (клас Б) 1966/67 рр., “Карпати” (Львів) 1968/80 рр., “Спартак” (Самбір) 1981/88 рр.

Рекордсмен львівських “Карпат” за кількістю проведених матчів – 412 Багаторічний капітан команди.

Володар Кубка Радянського Союзу 1969 р. Майстер спорту СРСР (з 1969 р.). Заслужений тренер України (з 2001 р.). Тренував юнацьку та молодіжну команди Камеруну, дрогобицьку “Галичину” та львівські “Карпати”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *