ОСТАННІ НОВИНИ

Транскордонні річки Львівщини забруднюються стічними водами

Львівський портал

|

 У транскордонних річках Львівщини можлива загибель водних живих ресурсів. Про це повідомляє прес-служба Держекоінспекції у Львівській області.

Державною екологічною інспекцією в Львівській області проведена перевірка дотримання вимог водоохоронного законодавства Державного підприємства «Новояворівське «Екотрансенерго» с. Новий Яр, Яворівського району.

На балансі ДП „Екотрансенерго" знаходяться дві каналізаційно-насосні станції з каналізаційною мережею та каналізаційний напірний колектор призначений для перекачування власних стічних вод та стічних вод 17-ти підприємств-абонентів на очисні споруди МКП „Новояворівськводоканал" для проведення очистки.

Встановлено, що у 2008 році крадіями на віддалі 300п.м. від КНС каналізаційний напірний колектор демонтовано, тому стічні води не перекачуються на територію очисних споруд.

Проте керівництвом ДП „Екотрансенерго" не вжито заходів, неочищені стічні води  з розгерметизованого колектора продовжують скидатися у потік без назви, що призводить до забруднення поверхневих вод басейну р. Сян.

При подальшому забрудненню та негативному впливі на стан транскордонних річок можлива загибель водних живих ресурсів і як наслідок складна некерована санітарно-епідеміологічна ситуація.

За результатами перевірки Держекоінспекцією видані приписи Державному підприємству „Новояворівське державне підприємство „Екотрансенерго" щодо заборони скиду неочищених стічних вод з розгерметизованого колектора. Готуються матеріали для пред`явлення підприємству претензії про відшкодування збитків за забруднення водних ресурсів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *