ОСТАННІ НОВИНИ

Бал "Перелаз» зібрав 110 тисяч гривень на стипендії студентам УКУ

Львівський портал

|

110 тисяч гривень на стипендії талановитим студентам УКУ зібрав ІІ благодійний фольк-бал "Перелаз`", що відбувся 30 травня.  Про це повідомляє відділ інформації та зовнішніх відносин університету.

Гості свята змогли взяти участь у відкритому благодійному аукціоні творів мистецтва, побачити театралізоване дійство за мотивами "Лісової пісні" Лесі Українки, яке представляла творча майстерня Львівського академічного театру імені Леся Курбаса, забавитися під чудову музику рівненського гурту "Чорні черешні" – й водночас підтримати своїми доброчинними внесками майбутню інтелектуальну еліту України.

Відкриваючи баль, ректор УКУ о. д-р Борис Ґудзяк зазначив: «Ми дуже вдячні, що останнім часом і влада, і бізнес, і творчі кола простягають руку нашому університетові. Таким чином крок за кроком ми відновлюємо спілкування в нашому місті між різними його секторами, різними спільнотами, різними віковими категоріями».

Руку підтримки університетові простягли близько 140 львівських добродійників; багато хто з них брав участь у балу вже вдруге, відновлюючи у місті Лева та в Україні живу традицію меценатства. Пожертви будуть долучені в Стипендійний фонд імені Митрополита Андрея Шептицького, який заснували 2008 року, під час першого "Перелазу", і кошти з якого вже дали можливість покрити річну вартість навчання (а вона становить 20 тисяч гривень) трьом студентам та половину вартості навчання двом малозабезпеченим студентам УКУ.

Новою можливістю цьогорічного фольк-балу стало заснування іменних стипендій – квартальних (5 тисяч гривень), піврічних (10 тисяч гривень) та річних (20 тисяч гривень). Квартальну стипендію на честь своєї доньки заснував співвласник мережі концептуальних авторських ресторанів «!Фест», директор з інвестицій Універсальної інвестиційної групи, учасник львівського Кола приятелів УКУ Андрій Худо.

Фундатором річної стипендії на згадку про свого батька Василя Шумського – високоосвіченої людини, громадського діяча, заслуженого інженера України – став підприємець, студент Львівської бізнес-школи УКУ Костянтин Шумський. «Український католицький університет – це вищий навчальний заклад абсолютно нового типу, – коментує брат фундатора стипендії. – Це інституція, яка вже зуміла створити середовище, вільне від корупції, яка працює в гуманітарній сфері, тобто будує наше з вами інтелектуальне майбутнє. Усе це спонукало мого брата підтримати студентів цього вишу через створення стипендійного фонду».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *