ОСТАННІ НОВИНИ

УНП закликає дати оцінку діям БЮТ і ПР на сесії ЛОР

Львівський портал

|

Львівська обласна організація Української народної партії вважає перемовини про створення коаліції між БЮТ та Партією регіонів спробою узурпації влади в державі з метою обмеження народного суверенітету. Про це повідомляє прес-служба ЛОО Української Народної Партії.

“Зважаючи на події, що відбуваються сьогодні в країні, які не можна трактувати інакше як антиконституційний переворот, ми наполягаємо на скликанні позачергової сесії Львівської обласної ради. Результатом такої сесії мало б стати рішення з оцінкою депутатського корпусу ЛОР спроби двох олігархічних кланів змінити державний устрій України. Вважаємо, що такі дії парламентарів носять виключно замовний характер”, – заявив голова ЛОО УНП Богдан Козак.  

При цьому він додав, що відповідно до 5 статті Конституції України, “єдиним джерелом влади в Україні є народ”, якому й належить виключне право визначати і змінювати конституційний лад. Це право не може бути узурповане ні державою, ні її органами.
Саме тому, за словами Богдана Козака, всі зміни до Конституції, ухвалені парламентом, повинні затверджуватися на всеукраїнському референдумі, який дасть змогу кожному громадянину України реалізувати своє конституційне право голосу.

У свою чергу голова Львівської УНП зазначив, що Українська народна партія вже запропонувала фракції “Наша Україна – Народна самооборона” виступити в авангарді опору пробам антиконституційного перевороту. Проект заяви було прийнято на засіданні Правління УНП учора, 2 червня. У документі йдеться „про неприпустимість ведення будь-яких переговорів про створення нової коаліції у парламенті VI скликання, тим більше, коли ці переговори ведуться таємно і мають на меті реалізацію конституційного перевороту”. Такі перемовини, на переконання представників УНП, „є прямим порушенням з боку фракції БЮТ угоди про створення коаліції "Національного розвитку, стабільності та порядку". В той час як „діяльність фракції НУ-НС у Верховній Раді України виключає можливість будь-яких компромісів з державницьких питань”, – йдеться у проекті заяви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *