ОСТАННІ НОВИНИ

До початку наступного року має розпочатися будівництво житлового масиву на вул. Шевченка-Скляна

Львівський портал

|

Виконавчий комітет Львівської міськради надав дозвіл ТзОВ «Патриаком» на будівництво 1-ї та 2-ї черги кварталу житлової забудови на вул. Шевченка, 60 і вул. Скляній, 15. Як повідомив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка, розпочати будівництво мають до 1 січня 2010 року, до цього ж часу товариство повинне перерахувати до міського бюджету перший транш інвестиційного внеску – 2 млн 480 тис грн.. За його словами, передбачено, що загалом сума інвестиційного внеску становитиме 7 млн 180 тис грн.. Окрім того, 15% від загальної площі квартир також буде передано безкоштовно на потреби міста.

Нагадаємо, громадські слухання, на яких розглядався проект майбутнього житлового масиву, що має постати на території колишнього склозаводу, відбулися ще два роки тому. 

За словами генерального директора ТзОВ «Патриаком» Дмитра Соскіна, житловий комплекс передбачає будівництво житла «бізнес-класу з покращеними умовами». Окрім будинків, на цій території планують спорудити й підприємства торгівлі і громадського харчування, готель і офісні приміщення. Головний вхід на територію комплексу передбачено з вулиці Шевченка, а також з вулиць Золотої та Скляної. У проекті житлового комплексу – будівництво будинків меншої висоти 10 – 13 поверхів, та вищих 15 – 18 поверхів. 

Загальна площа проекту становитиме 242624 квадратні метри. Планують спорудити 1576 квартир, як однокімнатних, так і великих п’ятикімнатних пентхаусів, супермаркети, приміщення обслуговування, майже півторатисячні місць для авто. Житло тут може отримати понад 5 тисяч осіб. 

Проектантом нового житлового комплексу є архітектурна компанія «John Seifert Architects». 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *