ОСТАННІ НОВИНИ

Кримінальний роман про Львів б’є рекорди продажів у Польщі

Львівський портал

|

Новий кримінальний роман відомого письменника Марека Краєвського «Голова Мінотавра» б’є рекорди у Польщі – за перші тижні від дня виходу у світ книга займає перші позиції у списку бестселерів книжкових супермаркетів Польщі. Про це повідомляє прес-служба Літературної агенції «Піраміда» посилаючись на інформатора книготорговельної мережі Польщі «Matras Księgarnie».

Головний сюжет «Голови Мінотавра» розвивається у Львові. У книзі яскраво відтворено атмосферу давнього Львова, детально описано побут та звичаї тогочасних львів’ян. Водночас кримінальний сюжет не поступається рівнем попереднім книгам автора, а навпаки, ще більше зацікавив поціновувачів детективних історій. Польські читачі з захватом сприйняли новий кримінальний роман Марека Краєвського.

У польських ЗМІ вже вийшло понад 15 рецензій на нову книгу автора. Як йдеться у рецензії на книгу, що вийшла у відомому виданні «Gazeta Wyborcza», Марек Краєвський настільки вник в особливості львівського менталітету, львівської говірки, що дуже природно та цікаво послуговується особливим діалектом та оперує історичними подіями. 

Цьогоріч під час 16 Форуму видавців у Львові Літературна агенція «Піраміда» презентує читачам переклад роману «Голова Мінотавра» українською мовою. Переклад тексту належить Божені Антонюк. Раніше в українських видавництвах світ побачили такі книги Марека Краєвського як «Кінець світу в Бреслау» та «Смерть в Бреслау».

«Твори Марека Краєвського відомі у світі. Їх вже переклали 11-ма мовами. Я вважаю, що «Голова Мінотавра» зробить чималий внесок у промоцію Львова в світі. Львів місто унікального соціокультурного середовища, воно формувалось на перехресті культур, тому є цікавим для вивчення. Я дуже радий, що автор зацікавився Львовом та зробив його основним місцем розвитку подій свого нового роману «Голова Мінотавра». Впевнений, що «львівська» серія автора зацікавить читачів, а «Піраміда» зі свого боку і надалі робитиме все для того, аби найкращі книги світового рівня були доступними для українського читача», – наголосив генеральний директор ЛА «Піраміда» Василь Гутковський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *