ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський виконком дав добро на чергове «чудо»: дозволили проектувати готель на вул. Федорова

Львівський портал

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради дав дозвіл на проектування ТзОВ «Українські інформаційні системи» готельного комплексу в умовах регенерації історичного кварталу на вул. І.Федорова шляхом часткового відтворення втраченої забудови вулиці (кам’яниць №№ 23, 25), реконструкції з реставрацією будинку на вул. І.Федорова, 28 (пам’ятка архітектури, охоронний № 356) та пристосуванням під потреби готелю. 

Під час обговорення питання та розгляду ескізного проекту майбутнього готелю, з легкої руки членів виконкому цю споруду назвали черговим чудом, яке постане в історичній частині міста. 

Водночас лише на засіданні виконкому головний архітектор міста Юрій Криворучко, котрий, до речі, і представляв ескізний проект, дізнався, що днями обвалилася частина будинку №28. На повідомлення про те, що другий і третій поверх завалилися й засипало археологічні розкопки, пан Криворучко відреагував лише здивованим поглядом.  
Він зазначив, що відповідно до проекту, передбачається відтворення будинку із точним збереженням вигляду фасаду.

Окрім того, члени виконкому поставили під сумнів існуючий проект і запропонували оголосити міжнародний конкурс на проект готелю, аргументуючи це тим, що таким підходом користувалися, коли йшлося про забудову на вул. Краківська-Вірменська. Однак начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич зазначила, що про жодні нові конкурси й вимоги не може йтися, адже інвестор купив цю ділянку з повним пакетом документів, заплатив за право забудови і проектування. «Це буде нечесно у відношенні до інвестора», – додала вона.

За словами першого заступника міського голови Олега Синютки, з будівництвом готелів вул. Краківській-Вірменській та на вул. Федорова, міська влада демонструє цілком протилежні підходи. У першому варіанті йдеться про будівництво за новітнім проектом, у другому – про відновлення історичної забудови. Обидва проекти мають, як прихильників, так і критиків. «Це абсолютно протилежний підхід, будують там і там й будуть говорити, що чудо буде і тут і там. Ми ж побачимо, що з цього вийде», – зазначив О.Синютка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *