ОСТАННІ НОВИНИ

За чотири місяці цього року на обліку в службі зайнятості перебувало понад 66 тисяч осіб

Львівський портал

|

За чотири місяці цього року на обліку в службі зайнятості перебувало понад 66 тисяч осіб. Як повідомляє Львівський обласний центр зайнятості, такі цифри були озвучені під час наради під головуванням заступника голови ЛОДА Ярослава Кашуби.

Це на 6,8 тис. більше порівняно з відповідним періодом торік. Хоча інтенсивність реєстрації незайнятих осіб в центрах зайнятості за чотири місяці п. р. суттєво зменшилася. Якщо у січні  щодня у пошуках роботи до служби зайнятості у середньому зверталося понад 340 осіб, то у квітні – 255. На початку травня п. р. соціальні послуги надавалися 42,7 тис. осіб.

У базі даних служби зайнятості упродовж січня-квітня п. р. налічувалося 15,0 тис. вакансій, що на 36,9% менше, ніж у відповідному періоді 2008 року (23,7 тис.).

Наприкінці квітня залишалися актуальними 2,0 тис. вакансій, тоді як у минулому році їх було 4,2 тис. Відтак на одне робоче місце за станом на 01.05.2009 року в області претендувало 22 особи.

Наголошувалося й на тому, що вимушена неповна зайнятість є тим чинником, що може змінювати на гірше ситуацію в сфері зайнятості.  Як свідчать дані Головного управління статистики у Львівській області, в  11 містах та районах обсяги надання працівникам адміністративних відпусток збільшилися. Зокрема, у Дрогобичі – на 82 відсотки, Золочівському районі – на 41,9, Стрийському – на 25,3, Бродівському – 23,7 відсотка.

У березні п. р. чисельність осіб, котрі працювали у режимі скороченого робочого дня або тижня, збільшилася на 5,7 відсотка порівняно з лютим і становила  69,8 тис. осіб. Здебільшого – на підприємствах Радехівського, Сокальського, Дрогобицького, Перемишлянського районів, а також міста Трускавець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *