ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде семінар щодо розладів спектру аутизму та гіперкінетичних розладів

Львівський портал

|

Школа-семінар “Перспективи розвитку послуг дітям з розладами спектру аутизму та гіперкінетичними розладами в Україні” проходитиме  3-4 червня в Навчально-реабілітаційному центрі “Джерело” у межах спільного проекту центру та Бюро співпраці посольства Швейцарії в Україні, повідомляють організатори.

Цей спільний проект пропонує створити на базі відділення розвитку дитини НРЦ “Джерело” модельну програму раннього втручання для дітей з розладами спектру аутизму у відповідності до міжнародних протоколів, забезпечити раннє виявлення дітей з РСА з метою їх вчасної реабілітації, а родини – належною психосоціальною підтримкою.

У семінарі, зокрема, візьмуть участь голова Асоціації психіатрів України Семен Глузман, завідуючий кафедрою дитячої соціальної судової психіатрії Київської медакадемії післядипломної освіти В’ячеслав Мішиєв, заступник голови департаменту, керівник відділу профілактики, медико-соціальних проблем в охороні здоров’я матерів і дітей МОЗ України Валентина Залеська, головний позаштатний психіатр МОЗ за фахом “психіатрія дитяча” Ігор Марценківський, завідувач кафедрою психіатрії та психотерапії Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького Олександр Фільц. 

Довідка: аутизм та розлади спектру аутизму є однією з найпоширеніших форм неповносправності та порушень розвитку у дітей. Це біологічний по своїй природі розвиток, який обумовлює особливу будову та функціонування головного мозку – і як наслідок цього порушення соціального, мовленнєвого розвитку у дитини, а також  специфічні особливості її поведінки уже з раннього віку. Частота розладів спектру аутизму (РСА) становить 2-6 випадків на 1000 дітей.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *