ОСТАННІ НОВИНИ

На рекапіталізацію Укргазбанку, Родовід Банку і банку «Київ» уряд дасть 9,4 млрд. грн

Львівський портал

|

Експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків 1 червня схвалила виділення держдопомоги в сумі 9,4 млрд. гривень трьом банкам, що найбільш потребують фінансового оздоровлення, – Укргазбанк, Родовід Банк і банк «Київ», повідомляє proUA з посиланням на «Дело».

Інвестиції уряду в капітал Родовід Банку складуть 2,8 мільярда грн., в банк «Київ» віллють 3,4 мільярда. У обмін на це у власність держави перейде 99,9% акцій кожного з банків. Укргазбанк одержить 3,2 мільярда гривень, до держави перейде 84% акцій фінансової фінустанови. Крім того, найближчими днями в Укргазбанк буде введена тимчасова адміністрація, повідомило виданню джерело.

Як пише видання, останнє слово в процесі рекапіталізації повинен сказати Кабмін. Тільки після його «візи» Мінфін має право перерахувати кошти держбюджету або провести емісію держоблігацій для формування статутних фондів банків, що підлягають рекапіталізації. Засідання уряду з цього питання спочатку планувалося на 3 червня, але після експертно-аналітичної ради його перенесли на п’ятницю, 5 червня. «Хотіли провести засідання Кабміну в середу, але відвоювали на п’ятницю. Хоча можемо і не встигнути закінчити з реструктуризацією зовнішньої заборгованості банків і оформити всі необхідні документи. Тоді засідання буде у суботу», – пояснило виданню джерело в Мінфіні.

Якщо уряд на цьому тижні ухвалить остаточне рішення з рекапіталізації банків, кошти держави введуть в банки не пізніше серпня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *