ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти-банкіри здійснили велопробіг на підтримку дерев’яних церков

Львівський портал

|

Цими вихідними студенти Львівського інституту банківської справи разом з Львівським велоклубом здійснили велопробіг на підтримку дерев’яних церков Львівщини. Про це повідомляє прес-служба УБС НБУ. У заході взяло участь близько 20 осіб. 

Захід проводився в рамках продовження благодійної акції «ІІІ – Аукціон надій», мета якого є збереження дерев’яних церков в Україні, відновлення старовинної церкви у селі Кути Буського району Львівщини та створення на базі цієї церкви першого в Україні Храму пам’яті.
Їдучи на велосипедах студенти роздавали флаєри з закликом берегти дерев’яні церкви перехожим. Учасники велопробігу провели толоку біля церкви у Кутах, допомогли майстрам розвантажити дерев’яні балки, покосили траву при вході до церкви, впорядкували козацькі могили біля храму і посадили квіти. Окрім цього, молодь мала змогу поспілкуватись з мешканцями села Кути та почути історію про унікальний кутівський храм з уст отця настоятеля іншої дерев’яної (молодшої) церкви у Кутах отця Степана. Разом з парохом був відправлений молебень за збереження сакральної дерев’яної архітектури та за здоров’я меценатів, які цьому сприяють.  

У рамках велопробігу студенти відвідали чимало архітектурних пам’яток та історичних місць, що траплялись по дорозі, зокрема Підгорецький замок та дерев’яні церкви у Золочеві та Сасові. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *