ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові є лише три водойми з облаштуванням місць масового відпочинку

Львівський портал

|

У Львові є три водойми з облаштуванням місць масового відпочинку, а саме Винниківське озеро та два озера у Брюховичах. Сьогодні належно упорядкованою є територія, прилегла до озера у Брюховичах, яке перебуває в оренді ТзОВ «Колиба». На двох інших ще триває процес упорядкування території. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Нагляд за санітарним станом цих озер здійснює санепідемстанція, яка разом із іншими уповноваженими органами і робитиме остаточний висновок про їх готовність до прийому відвідувачів.

За дорученням міської комісії з питань техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КП «Адміністративно-технічне управління» провело обстеження стану благоустрою територій, прилеглих до водних об’єктів. Одним із прикладів належного утримання водойм є озеро у Стрийському парку та «Піскові озера» по вул. Гординських, які підпорядковуються ЛКП «Зелений Львів», а також озеро на вул. Володимира Великого і «Левандівське» озеро, які орендуються приватними підприємцями.

Всього на предмет дотримання вимог ЗУ «Про благоустрій населених пунктів» було обстежено 15 декоративних та одну технічну водойму. В результаті перевірки було зафіксовано такі порушення: скидання твердих побутових відходів у невідведених місцях та несвоєчасне прибирання території.

Значною кількістю декоративних водойм опікується ЛКП «Зелений Львів», яке докладає багато зусиль для належного їх утримання. Технічні ж водойми є складовою частиною виробничого циклу певних підприємств, які і повинні здійснювати їх упорядкування.

КП «Адміністративно-технічне управління» наголошує, що в декоративних та технічних озерах заборонено купатися, оскільки вони для цього не облаштовані та не призначені.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *