ОСТАННІ НОВИНИ

Посол Польщі вважає, що малий прикордонний рух розпочне діяти до 20 червня

Львівський портал

|

Посол Республіки Польща в Україні Яцек Ключковський прогнозує, що угода про малий прикордонний рух почне діяти до 20 червня. Про це він сказав учора журналістам під час церемонії запуску поїзда “Львів-Краків-Вроцлав”.

“Триває бюрократична процедура. Обидві палати парламенту ратифікували угоду. Президент цю ратифікацію підписав. Тепер мають обмінятися нотами МЗС обох країн і за 10 днів після цього все мало б діяти” – сказав він.

Водночас посол не зміг назвати точну дату початку дії угоди. “Я точно не знаю, який саме це буде день. Можливо, 11 червня. Думаю, до 20 червня ми мали б встигнути вже все зробити” – наголосив він.

Я. Ключковський також повідомив, що документи для жителів регіонів, що їх охоплює дія договору, видаватимуть лише в консульствах Польщі у Львові та Луцьку.

Минулого тижня голова Львівської ОДА Микола Кміть повідомив журналістам, посилаючись на свою розмову з Президентом України, що угода про малий прикордонний рух між Україною та Польщею може почати діяти вже тиждень або два.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *